Пошук

Cookie Policy
The portal Vatican News uses technical or similar cookies to make navigation easier and guarantee the use of the services. Furthermore, technical and analysis cookies from third parties may be used. If you want to know more click here. By closing this banner you consent to the use of cookies.
I AGREE
Хорхэ Марыа Берголіа (злева) – малады святар Хорхэ Марыа Берголіа (злева) – малады святар  

70-годдзе паклікання Францішка да святарства

Папа неаднаразова расказваў, што ведае дакладны дзень, калі распазнаў пакліканне да святарства. Гэта адбылося 21 верасня 1953 года, ва ўспамін святога Мацвея – грэшніка і мытніка, якога Хрыстус паклікаў стаць Яго апосталам.

Аляксандр Панчанка – Vatican News

У гэты дзень 17-гадовы Хорхэ Марыа Берголіа планаваў раздзяліць з сябрамі радасць студэнцкага свята, але будучы пабожным католікам, вырашыў спачатку памаліцца ў храме. Раніцай ён прыйшоў у касцёл святога Хасэ дэ Флорэса ў Буэнас-Айрэсе, які звычайна адведваў, і сустрэў там невядомага яму святара. У юнака ўзнікла моцнае жаданне паспавядацца, а таксама адчуванне быццам “Нехта” яго чакаў, і “чакаў даўно”.

“Пасля споведзі я адчуў, што нешта змянілася. Я не быў такім як раней. Я быццам пачуў голас, пакліканне: я быў перакананы, што павінен стаць святаром”, - дзяліўся Пантыфік у вігілію ўрачыстасці Спаслання Святога Духа ў 2013 годзе. На свята з сябрамі Хорхэ Берголіа ў той дзень не пайшоў, а вярнуўся дамоў з упэўненасцю у тым, што Бог кліча яго за Сабой.

Францішак падкрэсліваў, што яго пакліканне нарадзілася ў выніку сустрэчы з Божай міласэрнасцю. У сувязі з гэтым ён выбраў у якасці біскупскага дэвіза словы, якія нагадваюць пра пакліканне Езусам святога Мацвея, узятыя з гаміліі сярэднявечнага святара, святога Беды Вялебнага: Miserando Atque Eligendo – Злітаваўшыся, выбраў яго.

Каментуючы знакаміты мастацкі твор Караваджа Пакліканне святога Мацвея, Пантыфік прызнаваўся, што, гледзячы яго, адчувае сябе як апостал на карціне: грэшнікам, на якога скіраваў позірк Езус Хрыстус  позірк міласэрны, поўны літасці і любові.

21 верасня 2023, 10:24
Prev
March 2025
SuMoTuWeThFrSa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Next
April 2025